Tante Rita's Kinderopvang
Van Bosseware 84
Zwolle
Overijssel 8014TC
Phone: 0628848019

Wie ben ik?

vinkje

huiselijke omgeving

vinkje

gezonde voeding

vinkje

gecertificeerd gastouder

vinkje

flexibele opvanguren

Wie ben ik


Mijn naam is Rita Rienties, mijn partner Richard en ik hebben vier kinderen, waarvan twee van de kinderen nog thuiswonen. Ook hebben we drie schatten van kleinkinderen. We wonen in Zwolle Zuid in een zeer kindvriendelijke buurt, met een grote speeltuin en een dierenweide op loopafstand.
Zoals eerder aangegeven ben ik al sinds 1996 met veel plezier gastouder geweest voor de kinderen van vrienden, neefje en nichtje en daarna voor mijn kleinkinderen.
Daarnaast ben ik PGB begeleidster van een jongen met een lichte vorm van autisme, die ik begeleid in het structuren van zijn dagelijkse levensonderhoud en zijn financieel overzicht, wat ik al jaren met veel plezier doe.

Opleidingen


Omdat ik het heerlijk vindt om kinderen om mij heen te hebben en met hen te werken heb ik in 2013 besloten hier mijn werk van te maken.

Ik heb mij ingeschreven als gastouder nadat ik de benodigde diploma’s hiervoor behaald had:

 • MBO Helpende Zorg en Welzijn - Specialisatie Gastouder
 • EHBO voor kinderen en reanimatie

Cursussen


Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in de volgende cursussen:

 • Opvoeden Zo, Speciaal Onderwijs
 • Essisme: Zijn wie je bent
 • Mindfulness voor kinderen
 • Psychologie, Open Universiteit
 • Ontwikkelingspsychologie
 • De samenstelling van het cursistenboek ‘Babymassage en Hantering’.

Mijn hobby's


 • Films
 • Stripboeken
 • Snuffelen op antiekmarkten en rommelmarkten
 • Concerten
 • Mediteren


“Rita is heel erg flexibel in haar opvang mogelijkheden (avond en weekend) wat voor ons zeer gunstig is om onze beide banen te kunnen combineren.”

“Rita is een hele lieve gastouder die onze Matthijs met open armen ontvangt als we omhoog zitten door vakantie, ziekte of andere redenen. Ze heeft genoeg te doen in huis en Matthijs komt altijd opgelaten weer thuis.”

“Als schoolgaande, nu werkende alleenstaand ouder had ik veel behoefte aan flexibel opvang. In overleg was er altijd veel mogelijk. Kayla ging met veel plezier naar Rita toe, altijd een warme opvangplek voor mijn dochter geweest.”


“Flynn gaat met veel plezier naar Rita.
Ze is fijn in de omgang, relaxed
en er kan veel in overleg.”

“Inmiddels zitten alle drie mijn kinderen op school en is oppas niet echt meer nodig. Maar wat ben ik blij geweest met de flexibele hulp. En ook nu als we hoge nood hebben zullen we zeker blijven aankloppen. Niets was te gek!”

“Rita heeft een natuurlijke warme uitstraling; ze maakt goed contact met baby’s en kinderen en heeft aandacht voor rust en regelmaat. Ook de grote flexibiliteit die ze steeds bood, heeft ons veel ruimte gegeven.”

“Rita is gastouder van onze beider zonen. Wij zijn erg tevreden over Rita. Ze is zorgzaam, weet goed af te stemmen op onze kinderen hun eigen karakter, doet allerlei leuke activiteiten met ze (knutselen, puzzelen, speeltuin enz.) en ze is zeer flexibel.”

Paul en Wietske, Zwolle zuid

Yvette en Arjan, Zwolle zuid

Irene Geerdink, Wijhe

Maaike en Sander, Zwolle

Lenny de Boer Louws, Zwolle

Ragini en Satich, Stadshagen

Fam. Schaper, Assendorp

spelen met zand in de zandbak kleuren met wasco schommelen buiten kruipen

© Rita Rienties 2018 Design: Stephi